Clubkampioenschap

Het Geels Clubkampioenschap 2019(-2020)

huidige stand + info inschrijven !

 1. Aan dit kampioenschap kunnen alle leden van de Geelse Schaakkring deelnemen. Men dient ook aangesloten te zijn bij de Vlaamse schaakfederatie.
 1. Speelschema:

r1 vrijdag 25 okt   

r2  vrijdag 1 nov

r3 vrijdag 8 nov

r4 vrijdag 15 nov

r5 vrijdag 22 nov

r6 vrijdag 29 nov

r7 vijdag 6 dec

r8 vrijdag 13 dec

r9 vrijdag 20 dec

 1. Paring van de ronde

De schakers die wensen uitgeloot te worden voor een ronde, moeten dit vooraf kenbaar hebben gemaakt

 • ofwel via het papieren formulier in de speelzaal
 • ofwel via een email aan tornooleider Andreas De Troy
 • ofwel via een SMS aan Andreas
 • ofwel via het formulier hieronder. Vul je gegevens in (pas evt. de tekst aan), bevestig dat je een mens bent van vlees en bloed en geen robot, en klik dan op verzenden:

  uw naam (verplicht veld)

  uw e-mailadres (verplicht veld)

  opmerkingen

  en dit telkens ten laatste op woensdagavond om 24.00 u. (zijnde twee dagen voor de ronde gespeeld wordt).

  De trekking gebeurt donderdagavond ten huize van de tornooileider en wordt diezelfde avond (tussen 21 en 23.00 u.) openbaar gemaakt via e-mail en/of via de website.

  De spelers die zich hebben opgegeven voor de loting worden geacht aanwezig te zijn op de speelavond, uitgezonderd de speler die bye is. Wie zich aangemeld heeft maar niet opdaagt, verliest de wedstrijd met forfait en krijgt geen afwezigheidspunten. Uit respect voor de tegenstander vragen wij in dat geval toch om -indien mogelijk- te verwittigen.

  De partijen beginnen ten laatste om 20.15 u. (vroeger mag, in onderlinge overeenkomst). De klok wordt verplicht ingeduwd.


  Je kan je elke ronde bij het tornooi aansluiten, maar je moet ten laatste de woensdagavond voor de ronde aangemeld zijn (tot middernacht!).
  1. Rangschikking

  De punten worden toegekend volgens het elopuntensysteem.

   

  1. Afwezigheden

  Iedereen mag alle rondes spelen. Een eventuele eerste afwezigheid wordt gecompenseerd door middel van een “remise tegen zichzelf” (=de helft van de eigen punten); verdere afwezigheden worden niet gecompenseerd

  1. Oneven spelers

  Als er een oneven aantal spelers is ingeschreven voor een ronde, valt de laagst geklasseerde speler automatisch af. Dit is de “bye”. Deze speler krijgt 2/3 van de eigen waarde. Men kan hoogstens 1x “bye” zijn.

  1. Speeltempo

  90 minuten + 30 sec. extra per zet, met een tijdscontrole na 40 zetten; 30 minuten extra na de 40ste zet. Notatie is verplicht. De resultaten worden doorgegeven voor eloverwerking.

  1. Prijzen

  De clubkampioen ontvangt een trofee die wordt uitgereikt tijdens de algemene vergadering. De eerste drie worden opgenomen in de galerij der podiumbezetters.

   

  Andreas De Troy, tornooileider                               Chris Maes, backup tornooileider

  0486*79*37*nul*een                                                 0496*03*36*twee*negen