puzzelclub

opgave 1

opgave 2

opgave 3

opgave 4

opgave 5

opgave 6

opgave 7

opgave 8

Belangrijke Opmerkingen.

Voor de leerlingen van (OP)Stap1: zij mogen antwoorden door pijlen te trekken en/of door de oplossing gewoon te schrijven.Bv: paard pakt dame is toegelaten! Voor de leerlingen die al wat verder zitten in de Stappenmethode, die moeten proberen om te antwoorden in schaaknotatie-taal. Schrijf je oplossingen dus ALTIJD in korte of lange Schaaknotatie-taal.
Bv: paard pakt loper is niet aan te raden!. Bv: Pxa3 (korte notatie) of Pb1xa3 (lange notatie) is wel goed. Gebruik ook de tekens + voor Schaak en ++ of # voor schaakmat en = voor remise of pat. Denk goed na en gebruik indien nodig een echt schaakbord. Gebruik nooit een hulplijn en gebruik zeker ook geen Computer om de juiste oplossing te vinden. DAT IS VALS SPELEN!!!
Stuur uw oplossingen op tijd door. Je hoeft dit originele document daarvoor niet te gebruiken. (bv door een foto op te sturen) Een simpel mailtje met de geschreven oplossingen is goed genoeg. Zolang het maar duidelijk is welke zet je wil spelen. De beste puzzelaar krijgt een prijs op het einde van volgend seizoen. Met vriendelijke Schaakgroeten van Marc Van den Bulck
SK GEEL JEUGDPUZZELCLUB marcvandenbulck@hotmail.com