GIJST 2014

 10de Geels Internationaal JeugdSchaak Toernooi

Onder een stralende zon ging de 10de editie van ons Geels Internationaal Jeugschaaktoernooi – het GIJST –  van start. In de ruime eetzaal van het Sint-Aloysiusinstituut  streden net geen 150 deelnemers  in de verschillende categorieën voor de beker en een geld- en/of naturaprijs.

Bij het begin van de prijsuitreiking werden enkele trouwe en  verdienstelijke medewerkers gehuldigd : Sylvin De Vet als wedstrijdleider, het onmisbare keukenteam Marleen & Fons en tenslotte de ‘motor’ van het schaakevenement, tornooileider Luc Vandevenne.

Tegelijkertijd met het Jeugdtornooi vond een Probleemoploswedstrijd plaats. Internationaal Grootmeester Oplosschaak, Eddy Van Beers, zorgde voor een twintigtal pittige opgaven. Onze eigenste Chris Maes won de A-reeks, winnaar in de B-reeks werd de jeugdleider van Caballos Zottegem.

Ons clublid, Mark Hendrickx, mocht de opbrengsten van dit neventornooi aangevuld met een bijdrage van onze club in ontvangst nemen voor de  Geelse hulporganisatie van  Mensen in Nood.

De laureaten van ons 10de GIJST  vind je hier:
F
E
D
C
B
A