Vlaams Jeugdschaakcriterium 2024 – Ronde 3

Last Updated on 7 april 2024

Zaterdag, 30 maart werd in Hasselt de 3de ronde gespeeld van het Vlaams Jeugdschaakcriterium 2024. Ondanks dat deze wedstrijd in het begin van de paasvakantie viel, waren er maar 129 deelnemers aanwezig van de 131 die inschreven. 

In de jongste reeks U8 waren er zelfs maar 15 deelnemers. Maar dat waren dan ook niet van de minsten. Alle jonge talentjes uit heel Vlaanderen waren aanwezig, waaronder 2 goeie spelers uit onze eigen club SK Geel. Ons vaste duo Mathis Cuyvers en Rosalie Heuvelmans waren op post.

Mathis begon goed aan het tornooi en won zijn eerste wedstrijd en moest toch zijn meerdere  erkennen in de absolute topspelers boven hem. Hij eindigde heel verdienstelijk de met  6/9. Rosalie had minder geluk met de loting. Zij mocht de spits afbijten tegen de beste U8 speler uit heel België en die was duidelijk nog een maatje te groot voor één van onze beste meisjes. Rosalie herpakte zich moedig en behaalde een eervolle top-10 plaats met 4/9. 

In de algemene tussenstand na 3 rondes staat Mathis 3de en Rosalie 8ste en eerste meisje.

Nog één andere Jeugdspeler uit onze Club heeft ook meegedaan in de reeks U14. Ides Van De Perre behaalde een eervolle 13de plaats op 25 deelnemers met 3.5/7 = 50%