Vlaams jeugdkampioenschp – Mathis 4e

Last Updated on 27 februari 2024

Zaterdag 17 februari werd het Vlaams Jeugdkampioenschap 2024 -8 gespeeld.

Hieraan mogen enkel schakers deelnemen op invitatie omdat ze zich in 2023 geplaats hadden met goede resultaten in de criterium wedstrijden.

Mathis Cuyvers is pas in de lente van vorig jaar begonnen met schaken in onze Club en heeft daarom slechts de laatste 3 manches van de 10 kunnen meespelen en hij eindigde daarin telkens in de top-10 met 5/7 punten.

En als kers op de taart is hij op 26 November vorig jaar in TSM Mechelen als 7-jarige kampioen geworden van de hele provincie Antwerpen in de reeks U8. 

Mathis werd daarom uitgenodigd door de KBSB om in datzelfde Mechelen mee te dingen naar de titel van Vlaams Jeugdkampioen 2024.

Mathis begon goed aan de wedstrijd met 2 overwinningen, maar dan maakte hij een blunder in zijn 3de partij. Hiermee werden zijn kansen op de titel heel klein. Nog even speelde hij een zeeeeer goede partij tegen de nummer 2, maar daarin miste hij nipt een remise na een zeer gelijk opgaande wedstrijd en de titel was weg.

Dank zij zijn strijdlust heeft hij zijn laatste 3 partijen toch nog gewonnen. Mathis werd echter nog eervol 4de met 5/7 en gelijke punten met de nummer 3. Helaas kostte dat ene foutje in zijn 3de wedstrijd hem de bronzen beker! 

Al met al toch een zeer verdienstelijke prestatie voor een 7-jarig jongetje dat nog geen jaar aan het schaken is. EEN DIKKE PROFICIAT.