Mathis Cuyvers (7) blinkt uit in zijn reeks

Last Updated on 19 september 2023

Op zondag 16 september heeft één van onze jongste schakers meegedaan aan het Jeugdschaakcriterium  in Leuven in de categorie U8 (7- en 8-jarigen). Er waren 26 deelnemers uit gerenommeerde schaakclubs vanuit heel het land.

Mathis Cuyvers heeft dit jaar in het 1ste studiejaar op zijn 7de voor het eerst kennis gemaakt met schaken. Rosalie Heuvelmans 7j uit onze schaakclub vertelde in haar school in het 1ste leerjaar over schaken. En haar klasgenootje Mathis Cuyvers luisterde begeesterd naar Rosalie en was direct overweldigd door dit prachtige denkspel schaken.

Mathis heeft dan thuis een beetje leren schaken en is dan lid geworden van onze club. Na 4 maanden speelde hij op 25 juni zijn 1ste jeugdtornooitje in Mol “het Gouden Paard”, en werd … 19de van de 31 deelnemers tot 12 jaar maar wel 1ste plaats in zijn categorie U8!

In het Jeugdschaakcriterium in Leuven deed Mathis het nog beter! Hij moest het opnemen tegen 24 jonge spelers van 7 en 8 jaar uit het ganse land. Hij begon aarzelend met 2 uit 6, maar herpakte zich dan met een eindsprint van 3 op 3!

Daardoor haalde Mathis een prachtige 11de plaats met 5 gewonnen partijtjes van de 9. Van de 7-jarigen was hij ook dit keer met 5 punten op 9 partijtjes de beste schaker. Als Mathis zo blijft verder oefenen en les volgen, dan gaan we zeker nog van hem horen.