Schaakkring heeft nieuwe webmaster

Last Updated on 2 augustus 2023

Op 15 december ontving ik een mail die begon als volgt:

“Dag Fons, Zoals in het Wijnhuis afgesproken stuur ik, met enige vertraging, een mailtje om je te herinneren aan ons gesprek.

Misschien heb je ondertussen al wat nagedacht en denk je “wat heb ik daar weer beloofd” of misschien heeft uw geheugen, rekening houdend met de ongewone omstandigheden van maandag ons gesprek al volledig gecensureerd en weet je niet meer waarover het ging.

Het komt erop neer dat de Geelse Schaakkring je de mogelijkheid aanbood om uw nieuwe vaardigheden, opgedaan in je lessen die je volgt om een website te maken, in praktijk te brengen om de site van de Geelse schaakkring op  punt te zetten.

Onze webmaster heeft even een stap terug gezet en nu zitten we verlegen om iemand die niet alleen kennis maar ook tijd en motivatie kan opbrengen om onze website terug de aantrekkelijkheid te geven van weleer. …….. met vriendelijke groeten …. “

En het begon allemaal terug te dagen .. ik had me als webmaster kandidaat gesteld … weliswaar in de periode na de “kantelpint” en voor het “hamerglas”.

Laat ik mezelf voorstellen:

Officiële naam: Alfons Verheyen (uitspraak: “Fons”)
Curriculum Vitae (wat betreft schaken):
Leren schaken tijdens de les in het 3e jaar Mechanica van de vakschool in Geel
Mijn beide kinderen leren schaken op jonge leeftijd
Deze naar de schaakkring begeleid zodat ze mij na één keer daar te zijn geweest, tot hun grote jolijt, mij konden afmaken met “herdersmat”
Tijdens een van de jeugdtornooien aan Jos voorgesteld om eens in te springen als ze een lesgever te kort hadden …. dat inspringen hield uiteindelijk in dat ik 12 jaar ononderbroken les heb gegeven aan de jeugd (en de ouders)
Ik onderhield het materiaal en de website, en introduceerde “Condi-Chess”

In 2008 heb ik effen een stap opzij gezet…. kon ik toen weten dat ik ooit terug zou keren?