Hanne terug thuis van Warschau

Van 7 tot 18 november vond in de hoofdstad van Polen het Europees schaakkampioenschap voor landenteams plaats. Er was een Belgische mannen- en vrouwenploeg present om onze driekleur te verdedigen. In de eerste ronde namen onze dames de maat van onze noorderburen. De Nederlandse ploeg werd met een zware 3-1 nederlaag naar het hotel gestuurd. Hanne, die op het tweede bord speelde, leverde een prachtprestatie door GM Peng (2378) te verslaan. In de zesde ronde werd met dezelfde cijfers gewonnen van Griekenland. Hanne won toen van WIM Ekaterina Plavidou (2199). De ronde voordien was er nog een 2,5-winst tegen Kroatië. Hanne kan tevreden terugblikken op dit tornooi hoewel er bij momenten meer in zat bv. tegen de Armeense IM Galojan(2301). De Belgische damesploeg scoorde 6 punten en eindigde daarmee op een 27ste plaats op 32 ploegen. Europees kampioene werd Oekraïne. In het ‘Open’ kampioenschap ging de kroon naar Azerbeijan (met o.a. Mamedyarov, Radjabov, ..) . De Belgische mannenploeg bezette een 33ste plaats van de 38 ploegen. Een opsteker was wel dat Bart Michiels een 3de GM-norm scoorde en zo de titel van IGM (Internationaal Grootmeester) mag voeren.