Clubkampioenschap is begonnen

Gisterenavond (vrijdag 26 oktober) is het clubkampioenschap begonnen. De spelregels liggen al jaar en dag vast (we gebruiken zoals altijd het elopuntensysteem) maar dit jaar met een kleine aanpassing: er worden tijdelijke bonuspunten toebedeeld, waardoor de paring verandert. (De kans vergroot dat je een speler van jouw niveau als tegenstander krijgt, ook als je de eerste ronde(s) bent afgebleven.) De aanpassing zal ook besproken worden in het eerstvolgende clubblad.

We hadden 7 borden gisterenavond, en algemeen gesteld kunnen we zeggen dat de favorieten wonnen of her en der een remise overeenkwamen, maar toch met één uitzondering: Johan, die vorige week de duimen moest leggen tegen Sven, putte kracht uit zijn favoriet plekje (alwaar men een goed uitzicht heeft op de anderen en de kans klein is dat één van hen u met een mes in de rug steekt) en trok nu aan het langste eind.

Andere winnaars waren Mathias, Nicolas, Herman, Horst en Kobe.

De afwezigen gisterenavond hopen we natuurlijk te zien in ronde 2, volgende vrijdag.  Tot dan!