diploma uitreiking

Naar goede gewoonte houdt de Geelse Schaakkring haar prijsuitreiking voor de jeugd in het begin van juni.  Dit is een ideaal moment om de activiteiten van het afgelopen werkjaar samen af te sluiten.  Er zijn de nodige jeugdtornooien gespeeld zoals Rapid-, Ladder- en Stappenkampioenschap, en daarnaast zijn er uiteraard ook de uitslagen van de evaluaties die afgenomen wijn in januari en mei.  Dit jaar namen we ook afscheid van 3 lesgevers (Marc, Frederic en Koen).  Zij hebben er vele dienstjaren opzitten, en menig schaker heeft er les van gehad.   De kampioen van het Stappentornooi is Evi, gevolgd door Jorn en Arthur, met als kampioen voor resp. stap 3, 2 en 1 :  Billy, Maarten en Idris.  De Ladderwedstrijd is gewonnen door Kristof, en het Rapid door Evi.

link hierboven stappenkampioenschap of klik hier

De schakers die les volgden in stap 5 zijn allen ‘afgestudeerd’, maar zij blijven voluit hun hobby uitoefenen in de interclub en andere activiteiten.  Trouwens Jos is nu al aan het ronselen om opnieuw een jeugdploeg in te schrijven voor de interclubcompetitie, de ‘oudere’ jeugd zal ook deel gaan uitmaken van andere ploegen.  Iedere geïnteresseerde jeugdspeler kan zich bij Jos melden. Dit is een uitstekende aanvulling bij de lessen, net als het deelnemen aan criteriumtornooien.  Naast de interclub spelen sommigen van onze jeugdspelers ook mee in individuele kampioenschappen.  Zo was er dit jaar een groot aantal aanwezig op de Belgische jeugdkampioenschappen.  Iedere deelnemer had hier een meer dan behoorlijke score, met 2 uitschieters : Ben Tuerlinckx is kampioen van België bij de -14jarigen, en Sander Vandevenne bij de -20jarigen.  Zij worden door de Belgische bond ook uitgezonden naar de verschillende Europese en wereldkampioenschappen.  Nog een andere jeugdspeler van Geel is Hanne Goossens, zij is lid van de damesploeg die deelneemt aan de Schaakolympiade in september.  Elk van deze activiteiten gaat over meer dan alleen schaken, tijdens de lessen, tornooien, kampioenschappen,… worden nieuwe vrienden gemaakt, sommigen zelfs voor het leven, alleen achter het schaakbord gaat het er wat serieuzer aan toe.

Het schaakseizoen in Geel eindigt op 30 juni met de Condichess.  Dit is een zeer gesmaakte formule, zeker bij de jeugd, vermits jeugdige fitheid een ruime compensatie kan zijn voor de ervaring van de ietwat ‘oudere’ spelers.  Fun gegarandeerd, allen aanwezig dus.  Aanmelden is voor 14.00 op het voetbal terrein van de Leunen in Geel (niet het grote veld van Geel-Meerhout).  Adres op de clubwebsite.

En in september starten we terug op de eerste zondag met de inschrijvingen.  Dit jaar is dat 2 september.

De foto’s van de prijsuitreiking vind je via deze link.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen