Geel 1 en 2 kampioen in de NI

Hieronder is reply van Chris op mail van  Manu, die hem feliciteerde met de 2 titels in de NI

 

 

Hoi Manu;

 

Ik moet uiteraard niet met iemand anders zijn pluimen gaan lopen, want als NI bestuurder ben je op zijn best slechts een vriendelijke boekhouder, die zijn spelers er op attent maakt waar en wanneer er moeten puntjes gesprokkeld worden en zelfs dat kan al eens flink mislopen hoor.

 

Wellicht heb je eens gekeken hoe je maten het er zondag vanaf hebben gebracht, maar hoogstwaarschijnlijk heb je niet in de gaten gehad dat er bij onze resultaten iets eigenaardigs aan de hand was. Als er stond dat ik met 0-1 verloren heb is dit niet alleen pijnlijk voor mij maar ook zeer zeker correct; dwz dat ik thuis met wit verloren heb. Thuis ? zul je zeggen. Moesten jullie niet op verplaatsing ? Ja dat dachten wij (Eddy – Chris en Jorn)ook tot wij op 100 m van’t lokaal in Luik een bericht kregen van Jos dat onze tegenstrevers zich in’t Wijnhuis bevonden.

Hoe is dat nu verdomme mogelijk denk je, want alle andere ploegen moesten toch zeker en vast op verplaatsing, echter achter in mijn hoofd wist ik al wel zeker dat ikzelf fout zat en niet die gasten van Luik, want ik had al enige tijd in de gaten gekregen dat onze ploegnummer van Geel 3 nr 1 was en die van alle andere Geelse ploegen nr.12 was. Tja en toen ik daar in Luik eens goed naar de paringstabel keek kreeg ik in de gaten dat op ronde 11 :  1 -12 inde tabel stond oftewel 1 thuis en 12 uit. Op de 20 jaar dat ik al NI speel heb ik dit nog nooit meegemaakt (die van Luik trouwens ook niet, maar hun NI verantwoordelijke had het wel in de gaten).

 

Enfin dit was echter nog maar het begin van een rampscenario want terwijl we daar voor’t lokaal stonden begonnen de smsjes en later telefoontjes toe te stromen want ik had mijn gasten uit Geel 1 een verkeerd adres gegeven voor hun ontmoeting in Zottegem. Gelukkig wist Hanne (via Arno?) al snel het juiste adres te bemachtigen, echter de Wim( alleen naar Zottegem) bleef lange tijd onbereikbaar omdat hij zijn GSM had afstaan. De Seppe is hem nog gaan zoeken in de Trapstraat (verkeerd adres). Gelukkig kreeg ik hem rond 14.15 u toch te pakken en hij zou met een kleine 25 ‘ retard zijn partij kunnen starten. Een partij die trouwens geen uur duurde omdat Wim zijn opponent van de vloer veegde in de Morra (opgave in 19 zetten, wegens ondekbaar mat. Wim was duidelijk zo fier als een gieter toen hij ’s avonds in’t Wijnhuis binnenviel. Terecht zou ik zeggen.)

 

En wij ? Wij stonden nog steeds op100 mvan’t lokaal in Luik, dus tijd om eens naar Lowieke zijn gasten  te bellen. In mijn beste frans heb ik de situatie dan maar geschetst en gevraagd of zij nog zin hadden om een uurtje in Geel te blijven. En ja hoor, die sympathieke vogels wilden nog wel spelen maar dan met een gewijzigde uurregeling nl 1 uur voor ons en 2 uur voor hen.

 

14.20 u vertrokken in Luik – 15.20 u in’t Wijnhuis (200 kmover en weer, terug tegen 140 /u constant. Als daar maar geen boetes van komen.

Jorn verloor al snel (had er duidelijk geen zin had) en Eddy ging als een zot te keer en won overtuigend in 1 uurtje.

Zelf kreeg ik een lange theoretische Caro-can tegen , die mijn tegenstrever  beter en langer kende dan ikzelf.( straf tegenwoordig die mannen van 1760 elo).

Op het  moment dat ik mijn speeltempo wat wil opschroeven bega ik een blunder (stukverlies) ,die ik NB 4 zetten daarvoor wel in de gaten had. Effe vergeten zeker?Maar ja ’t was goed zo, want ik was toch al wat opgedraaid en was al lang  blij dat het afgelopen was.

 

Rond 18.00 u wist ik al dat Geel 2 kampioen was ( die zaten in de Kruimel al lekker te eten),  ben met de auto naar huis gereden; mijn fiets terug opgesprongen en naar de markt gereden om mee te vieren.

En daarna was het bang afwachten en de tijd doden met wat blitzkes in’ t Wijnhuis en dit tot  20.10 u toen ik van Eddy het verlossende telefoontje kreeg dat Geel 1 ook kampioen was. Gewonnen met 2,5 – 3,5 waarbij Andy tot de laatste seconde had moeten knokken om het broodnodige  halfje binnen te halen.

 

Rond 22.00 u waren ze allemaal in ’t Wijnhuis en daar hebben we nog wel wat fleskes Cava gekraakt ( cadeautjes van Louis, Jos en de club, waarvoor dank) tot … 01.oo (kleine uurtjes) of zo.

 

 

 

Chris