Spitter, spetter, spater

Spitter spetter spater een GSM lag in het water.

Kennen jullie de club “2 fous Diogène”. Nee? Begrijpelijk hoor want als ik het goed heb begrepen (mijn Frans is wat roestig) bestaat deze club nog maar een 6 tal jaren. Ze zijn gehuisvest in het prachtige”Piscine Espadon” in Etterbeek.

Volgens Manu betekent Espadon zwaardvis en aangezien hij ons onderweg al uitgebreid onderhouden had over de betekenis van het ” hoedje ¨^ namelijk een vergeten “s” zoals in tête en teste (hoofd in het oud-latijn voor wie er nog een bal (testis) van verstaat) , was ik wel geneigd om hem te geloven. Een grote muurschildering in het zwembad van een zwaardvis hielp natuurlijk ook.

De zaal bevindt zich boven het zwembad en aldus genietend van mijn fel bevochten remise van 15 zetten en de fraaie , gratieuze schoolslagen van een knappe Brusselse deerne, werd ik plots opgeschrikt door het schril geluid van een GSM en was het mijn verbeelding of niet maar ik zweer je dat ik enkele seconden later, een GSM langzaam naar de bodem van het zwembad zag dwarrelen en toen ik mij omdraaide was ik nog net op tijd om te zien hoe de tegenstrever van Manu met een Franse colère het pand verliet.

De sfeer nu wat in mineur, wat  beleefd over en weer gekibbel en mijn favoriete schoolslagzwemster die het bad had verlaten , dus geen enkele reden om nog langer te blijven en zodoende konden Evi – Kobi en les vrai 2 fous jaune Chris en Manu al snel de terugtocht naar Geel aanvatten en voor degenen die het nog niet weten; Diogène of Diogenes is die gekke oude Griek die in zijn ton lekker stond te keuvelen met Alexander de Grote.

Chris