Nationale Interclub ronde 5

Gegroet,

 

Wat is het waard dat je 4x op een rij met bijna het maximum wint zullen ze in Temse denken, indien je er niet in slaagt om tegen je concurrent een matchpunt te behalen. Tja met dit systeem moet je er weten te staan wanneer er echt om de knikkers wordt gespeeld . Geel 2, met overwinningen van John en Mathias en het drawke van Ben wonnen dan ook dit cruciaal duel van het sterke Temse3

Geel 2 mocht op vraag van John en Mathias met hun typeploeg spelen; zodat Tijl ineens  werd gepromoveerd naar Geel 1 en hij deed dat goed want  met zijn snelle remise konden de overige kanonnen zich eens lekker laten gaan. Het werd dan ook een simpele overwinning waarin enkel Wim nog tevreden moest zijn met een remise. Omdat Manu J in 5de ook een drawke speelde is er dus slechts één speler meer over die nog 100 % heeft en dat is Kadir; maar ja die heeft dan ook aangekondigd in het clubblad dat hij dit jaar voor een 11/11 gaat.

Met de overwinning van Geel 2 wordt het nu echt wel goochelen om elke ronde zo sterk mogelijk aan de bak te komen, want één bal in de lucht houden is nog makkelijk maar als je er al 2 in de lucht moet houden en met Geel 3 misschien zelfs  3 ballen (alhoewel dit volgens mij toch maar een zeepbelletje is )is dit toch geen sinecure.

Geel 4 wist zondag , zonder de zieke Seppe maar met invaller Arthur, toch op de valreep nog een matchpuntje mee te pikken. Ronald met het volle punt op zak was de gelukkigste.

Geel 5 was bye en Geel 6 was ook bye … of dat dacht ik toch toen ik het invulblad zag liggen. Schitterend wit zoals de baard van Sinterklaas ; wat er mij  doet aan denken dat ik deze brave man nog moet bedanken voor de kleine versnaperingen die hij ronddeelde aan alle aanwezige schakers. Volgend jaar misschien toch aan Piet  vragen of hij ook een potteke koffie wil meebrengen. Past perfect bij een lekkere truffel.

Geniet nog van de komende feesten en jullie horen weer van mij na ronde 6 op 15/01/2012.

Chris