Nationale Interclub ronde 3

Hallo ;

Een perfecte ronde voor de tornooileider, want geen afzeggingen in de aanloop ; veel hulp voor de zaal en eindelijk zelf eens een keer gewonnen. Hier en daar hoor ik al iemand zeggen:" ja, ja zo kan ik het ook ,winnen tegen een 1250 elo"

Laat ons voor een keertje eens beginnen om Geel 6 in't zonnetje te zetten ; want Evi ; Koen ; Alexander en Thomas wonnen met maar liefst 4 -0 tegen een tegenstrever die een gemiddelde elo van bijna 200 meer had. Knap gedaan.

Geel 1 is ,voorlopig toch ,niet af te stoppen en zij wonnen dan ook probleemloos; toch staan zij na 3 rondes niet aan de leiding, want die eer moeten zij aan Zottegem laten. Nu is al duidelijk dat kampioenschap zal beslist worden tussen de ploegen Geel ; Zottegem en Opwijk.

Net als Geel 1 staat Geel 2 ook op een tweede plaats (Temse staat hier eerst) echter zij lieten gisteren misschien met hun 4 drawkes wel een steekje vallen; maar ja het seizoen duurt nog lang en met Temse en het Noorderwijk van de Sven staan ons nog mooie uitdagingen te wachten.

Geel  3 won weeral  met 3- 1 en nee deze keer was het niet ondergetekende die de boot in ging maar was het Eddy die zich helaas misrekende en een volle toren in de aanbieding deed.

Ook Geel 4 won met 3 – 1 . Tijl speelde hier schitterend hoorde ik van velen zeggen. Mogen we die partij misschien geanalyseerd zien in het clubblad Tijl ?

En tenslotte moch de Seppe met een remise de eer redden voor Geel 5. Zag Ronald lange tijd voor zijn bord zitten met de stelling 1…e5. Was het walging dat Ronald (wit) zelfs zijn eerste zet in vraag wilde stellen. Wie zal het weten; heb hem dan ook getroost met een eenvoudig schouderklopje; meer kan je op dat moment ook niet doen.

Een mooie zondag namiddag met een zwart randje want er was natuurlijk ook nog het verhaal van de 2 zwarte boekentassen(met schaakmateriaal) die gevonden werden in het park. Wat bleek: ze waren gestolen uit de auto van een Geelse schaker. De schurken, duizend bommen en granaten (ben pas naar Kuifje gaan kijken zie je)

Chris