37ste Kampioenschap van de Zuiderkempen

De schakersgilde van de Zuiderkempen was de 5de en 6de ronde te gast in de prachtige locatie van het Wijnhuis. Titelkandidaat Stief Gysen moest omwille van omstandigheden twee keer afzeggen. Daar profiteerde Kris De Groot van om zijn tweede opeenvolgende titel quasi zeker veilig te stellen. De laatste klip die hij in Herenthout moet omzeilen heet Sven Gorts … en met hem weet je nooit ! Was de 5de ronde voor onze clubleden een mager beestje met slechts 3 punten op 10 deelnemers, dan mocht de score van de 6de ronde gezien worden met een mooie 6 op 9. Indien de laatste ronde het (parings)lot Chris gunstig gezind is, dan komt hij in aanmerking voor een ereplaats. 

In het Jeugdtornooi won Maxim Vanlommel vlotjes van Fons Vanelven. Met die overwinning wordt Maxim de verdiende laureaat van de 1ste editie van het Jeugdtornooi van de Zuiderkempen. Kobe Bleuzé nam het op tegen Mark Hendrickx en hoopte op een eerste (half) puntje. Het lukte het hem ei zo na doch Mark deed geen 'zotte dingen' en werkte het toreneindspel beheerst af.