37ste Kampioenschap van de Zuiderkempen

 

Na de 3de en 4de ronde te Westerlo zwaaien nog altijd de Rokadisten de plak in de top-10 van de rangschikking. Stief  Gijsen en Kris De Groot deelden het punt en staan respectievelijk 1 en 2 met beiden 3,5 uit 4.

Toch zijn enkele vreemde eenden in de Westerlose bijt neergestreken met Sven Gorts op de 5de plaats, onze eigenste Chris op plaats 7 en Patrick Van der Linden op plaats 9. De Gelenaars zijn ondertussen 10 man en 2 jeugdspelers sterk.  Tijdens de vierde ronde scoorden de aanwezige spelers slechts 3,5 uit 9.  Chris, Manu Vlaeyens en Fons Vanelven scoorden het volle punt. Kersverse papa John Nuyens bracht na een moeilijke partij zijn eerste halfje mee voor dochtertje Lea.

Voor gedetailleerde uitslagen en rangschikking zie bovenaan onder de rubriek 'Zuiderkempen'.

De twee deelnemers van het Jeugdtornooi werden mee opgenomen in het  officiële Kampioenschap Lange tijd hielden zowel Kobe Bleuzé tegen Fons Vanelven, als Maxim Vanlommel tegen Manu Vlaeyens gelijke tred. Doch in het eindspel  haalde de ervaring van de volwassenen de bovenhand.

 In de rangschikking zijn er drie leiders met 2 punten : Evi Van Dyck, Sebastiaan Jennis en Maxim Vanlommel.

Rondes 5 en 6 worden gespeeld in ons clublokaal, het Wijnhuis.