Evi aan de leiding in het Stappenkampioenschap !

Zoals verwacht bood de 2de ronde van ons jeugdkampioenschap al heel wat meer spektakel. Een aantal partijen werd pas omstreeks het middaguur beslist. Zo kwam Steven – in een overmoedige bui een paard verkwanseld – goed weg met remise tegen een bedachtzame Floris. Een partij met tegengestelde rokades geeft altijd vuurwerk : Pieter had zijn tegenstander volledig ingesnoerd doch de torenbatterij van Thomas gesteund door de dame zorgde voor matgevaar. In tijdnood overzag hij een verdedigingszet en Pieter kon, met de dame op zak, netjes uitmaken. Remise zou een logische uitslag geweest zijn van de partij tussen Jeroen en Kristof. Maar beiden gingen voor het volle punt in een eindspel met elk een toren en een pion. Daarbij wist Jeroen handig zijn pion tot op de 6de rij te maneuvreren en Kristof moest zijn toren geven om promotie te verhinderen. Jeroen uiterst tevreden met zijn overwinning. De partij van Evi tegen Laurens ging lange tijd gelijk op. In het middenspel overschatte Laurens zijn aanvalskansen op de witte koningsstelling. Hij rukte op met zijn centrumpionnen maar zag tot zijn grote ontsteltenis daarbij zijn loper van het bord verdwijnen. Foetsjie winst en … Evi aan de leiding ! De andere kanshebbers op de titel – Alexander, Arthur en Jorn – deden wat van hen verwacht werd : winnen. Alle uitslagen van de 2de ronde en de rangschikking vind je onder de rubriek ‘Jeugdkampioenschap’. Aanstaande zondag betwisten onze jeugdspelers de 1ste ronde van het Rapidkampioenschap. Tot dan !