Nationale Interclub ronde 4

Hallo,
Gisteren nog eens goed geslapen (dus deze keer alvast geen boze dromen voor mij), want we hebben met Geel 1 en Geel 3 eindelijk onze eerste punten beet. En of we het verdiend hebben met Geel 1 in Eisden , want weeral stonden we tegenover een beresterk team (nog 2056 elo op bord 8 deze keer en als je dit vergelijkt met hun team in ronde 3 met minder dan 2000 elo op bord 6 dan weet je wel op  wie de pijlen dit jaar gericht zijn). Sander; Hanne en Chris zorgden voor de halfjes en Wim; Eddy en Andy (als laatste bij een 3,5 -3,5 stand )haalden de volle pot binnen. Andy deed dit trouwens met verve in een spectaculaire eindstelling waarin een eenzame zwarte koning, enkel nog gesteund door zijn dame, wordt matgezet door 2 paarden een loper en een dame (in een vroeger leven nog gekend als “den b-pion). Hoe gek kan je het bedenken.Maar hoe dan ook met deze overwinning komen we ineens van de degradatieplaatsen af. We zijn vertrokken; ik voel het.

Van John, met Geel 3 naar Eynatten, kreeg ik nog volgend zeer kort berichtje : 4 remises. Wel raar als je bedenkt dat je minstens 1,5 u tijd hebt in de auto rit naar huis om je smsje in te tikken. In elk geval zij komen nu ook op de tabellen.

Geel 2 verloor helaas in Noorderwijk (2,5 -1,5). Van Frederic kreeg ik een blanco mailtje met enkel de uitslag in bijlage. “Zonder woorden” drukt misschien nog het best zijn teleurstelling uit.

Geel 4 won met 1-3 in Noorderwijk. Manu en Fons wonnen; Geert en Arthur hielden het op een puntendeling;

En tenslotte was er nog de 4-0 nederlaag van Jos zijn jeugdploeg in Mechelen.

Hopelijk zie ik jullie allemaal terug in ronde 5 (thuis) op 5 december.

Chris